Kako negativni joni utiču pozitivno na naše zdravlje?

jonizator-vazduha-cist-vazduh-u-domu

Čiste krv – ponovo uspostavljaju zdrav pH balans u krvi, tako što povećavaju nivo natrijuma i kalcijuma.

Negativni joni su prirodni antidepresivi. Negativno naelektrisan svež vazduh efikasan je u prevenciji i lečenju depresije.

Podmlađuju ćelije – povećavaju vitalnost mišića i podstiču metabolizam ćelija.

Jačaju imunološki sistem – podstiču proizvodnju globulina u krvi, čime se jača otpornost organizma.

Oporavljaju od fizičkih napora – time što podstiču efikasno korišćenje kiseonika, negativni joni ubrzavaju oporavak od iscrpljenosti.

Stabilizuju moždane funkcije – zahvaljujući visokom nivou kiseonika u krvi, osećamo se spokojno i opušteno.

Negativni joni prečišćavaju vazduh i ubijaju mikrobe – U evropskim bolnicama i na mnogim radnim mestima obavezna je jonizacija vazduha, jer se tako steriliše vazduh u zatvorenom prostoru.

Negativni joni leče, umiruju i olakšavaju bol.

Terapija negativnim jonima zasniva se na ideji da atmosfera obiluje negativno naelektrisanim jonima odnosno elektronima. Koristeći ove negativne čestice za eliminisanje elemenata koji nepovoljno utiču na naše fizičko i emotivno zdravlje, omogućavamo našem prirodnom odbrambenom sistemu da obavi neophodne popravke, kako bismo ponovo bili zdravi.

Da pogledamo kako negativni joni deluju protiv depresije.

Prirodni antidepresiv

Negativni joni imaju izraženo antidepresivno dejstvo. Zvanično, prvi pionir u istraživanjima o jonima bio je dr Klarens Hansel (Dr. Clarence Hansell), američki inženjer koji je 1932. godine ispitivao biološko dejstvo jonizovanog vazduha i primetio da se raspoloženje jednog od njegovih kolega menja pod dejstvom jona koje je stvarala njihova oprema. Otkrio je da je kolega bio raspoložen i pun energije kada je mašina proizvodila negativne jone, a zlovoljan kada je proizvodila pozitivne jone. Kasnije su nastavljena istraživanja dr Hansela i u oktobru 1998. godine u „Arhivu opšte psihijatrije“ objavljena je kontrolisana studija o sezonskom afektivnom poremećaju, kojom je utvrđeno da negativno naelektrisan svež vazduh efikasno deluje u terapiji i prevenciji depresije. Naučnici veruju da je to zato što negativni joni utiču na nivo serotonina u mozgu ne tako snažno kao antidepresivi koji se dobijaju na recept.

Negativno naelektrisani joni su najzastupljeniji u prirodi a posebno u blizini tekuće vode ili posle oluje sa grmljavinom.

Šta bi bilo kada bi postojao način da donesete taj osećaj sa sobom u vaš stan ili kancelariju, a još i kada biste tamo mogli imati prečišćen vazduh?

Therapy Air® Ion, koji stvara negativne jone, idealno je rešenje koje omogućava da vaš životni prostor bude čist i bezbedan. Ovaj aparat prečišćava vazduh koji udišete, stvara negativne jone i eliminiše sve zagađivače u vazduhu. Therapy Air® Ion vam omogućava da zaista dišete punim plućima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *