Efikasni načini za borbu protiv alergije na kućne ljubimce

therapy-air-resenje-za-alergije

Čak 15 odsto ljudi je alergično na pse i mačke, a 30 odsto obolelih od astme alergično je na kućne ljubimce.

Verovatno mislite da se problemi vezani za alergije na pse i mačke javljaju usled udisanja njihovih dlaka ili ako one dospeju u oči. Nažalost, to jednostavno nije tačno.

Uzrok alergije na kućne ljubimce su mikroskopske čestice – sićušne ljuspice kože koje otpadaju sa dlake, krzna ili perja svih vrsta kućnih ljubimaca, ne samo pasa i mačaka.

Ako ste vi ili neko iz vašeg domaćinstva alergični na bilo koju vrstu kućnih ljubimaca, uključujući pse, mačke, ptice itd., sigurno želite da se oslobodite ovih nepoželjnih alergena.

Ovo su naši saveti na šta treba da obraite pažnju:

Budite oprezni kada birate kućnog ljubimca

Mačke izazivaju više alergija nego psi. Kratkodlaki pas je bolji izbor od onog duge dlake. Takođe, bolji su mali psi, jer imaju manju površinu tela, pa stvaraju i manje ljuspica.

Često kupajte i četkajte kućne ljubimce

Kupajte kućnog ljubimca jednom nedeljno da biste smanjili količinu alergena. Ako kupanje nije dozvoljeno, obrišite ga hipoalergenskim bebi ubrusima. S obzirom da se sićušne ljuspice nalaze u dlaci kućnog ljubimca, četkanje je veoma važno.

Ne dozvolite da vas kućni ljubimac liže

Važno je da posle igre sa kućnim ljubimcem operete ruke. Time sprečavate da alergeni i sićušne ljuspice dospeju na vaše telo i odeću.

Koristite prečišćivač vazduha

Prečišćivači vazduha eliminišu alergene iz vazduha i čine ga čistim i lakšim za disanje. U domovima gde ima kućnih ljubimaca, ovi aparati posebno imaju za cilj da reše probleme koji se obično dovode u vezu sa mačkama, psima, pticama i ostalim životinjama.

Ako se borite sa alergijama, prečišćivač vazduha sa HEPA filterom pomoći će vam da ublažite problem. Pravi HEPA filter hvata i najsitnije čestice koje potiču od vaših kućnih ljubimaca i na taj način smanjuje alergije. Ukoliko vaša životinja ima neprijatan miris, prečišćivač vazduha sa filterom je rešenje koje tražite. Ovde postoji samo jedna stvar na koju treba da obratite pažnju prilikom izbora prečišćivača vazduha: obavezno kupite aparat koji ima filter sa aktivnim ugljem.

Upotrebom filtera sa većim kapacitetom i vazduh u vašem domu će biti svežiji i čistiji.

Prečišćivač vazduha će vam pomoći da eliminišete neprijatne mirise i prašinu iz vašeg doma. To je praktičan aparat za vlasnike kućnih ljubimaca, jer vam pomaže da prečistite vazduh koji udišete vi i vaš ljubimac. Međutim, s obzirom na to da postoji veliki izbor ovih aparata na tržištu, nije lako odabrati pravi. Obratite pažnju na sledeće:

HEPA filter

Najbolji način da oslobodite svoj dom od čestica sićušnih ljuspica kože je prečišćivač vazduha sa HEPA filterom. Sa efikasnim prečišćivačem sa HEPA filterom vazduh u vašem domu biće čistiji i bezbedniji za disanje, posebno za osobe koje su alergične na kućne ljubimce.

Jonizator vazduha

Jonizator vazduha je aparat koji puni elektronima (jonizira) molekule vazduha. Ovi molekuli privlače i hvataju čestice iz vazduha, i na taj način dobijamo čistiji i svežiji vazduh.

Sada znate da je za vas kao vlasnika kućnog ljubimca prečišćivač vazduha jedna od najboljih investicija. Ne samo što pomaže da se ublaže alergije na kućne ljubimce, jer eliminiše životinjske dlake, sićušne ljuspice i neprijatne mirise, on takođe pretvara vaš dom u bolje mesto za život.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *